Reţeta rapidă de turtă dulce, cel mai bun desert al iernii

13 decembrie 2017   Altele

Cei mici vor da târcoale cuptorului până când vei scoate tava cu turtă dulce şi vor fi mai mult decât dornici să te ajute să o prepari.

De ce ai nevoie pentru turtă dulce

100 g unt

100 g zahăr brun

1 linguriţă ghimbir

1 linguriţă scorţişoară

½ linguriţă sare

½ linguriţă bicarbonat de sodiu

420 g făină

1 ou

100 g miere

1-2 linguri apă rece

Cum se prepară turta dulce

Mixezi untul cu zahărul, ghimbirul, scorţişoara, sarea, bicarbonatul şi făina. Când compoziţia are o textură nisipoasă, adaugi oul şi mierea, apoi omogenizezi. Dacă aluatul este prea tare, poţi turna 1-2 linguri cu apă rece. Dai aluatului forma unui disc şi-l înfăşori în folie, apoi îl ţii la frigider aproximativ o oră.

Întinzi o foaie de 3-4 mm grosime, pe care o decupezi în orice formă doreşti. Aşezi turta dulce într-o tavă cu hârtie de copt şi o ţii la cuptor aproximativ 10 minute, până când se rumeneşte uşor pe margini.

O păstrezi într-o cutie cu capac.

Sursa https://www.lilcookie.com

https://www.lilcookie.com

Mai multe