Roşii umplute cu carne de curcan

8 august 2016   Altele

Cel mai bun preparat cu care îi poţi da gata pe cei dragi la începutul acestei săptămâni este roşii umplute cu carne de curcan. Nu ne săturăm de gustul şi aroma lor de fiecare dată, şi nimic nu mai rămâne în farfurie.

Roşii umplute cu carne de curcan - Ingrediente

6 roşii 500 g carne de curcan tocată 1 praz 1 ceapă tăiată mărunt sare piper 1 legătură de mărar tocat 1 legătură de pătrunjel tocat 1 mână de orez spălat ulei

Roşii umplute cu carne de curcan - Mod de preparare

Speli roşiile, le tai un capac şi le cureţi de miez, pe care nu-l arunci, pentru că îl vei folosi la sos. Păstrezi şi capacele tăiate. Pui roşiile la scurs cu gura în jos.

Cureţi prazul de câteva straturi de foi, îl toci, îl pui într-o strecurătoare şi-l speli sub jet de apă. Laşi la scurs. Încingi uleiul, pui ceapa şi prazul, prăjeşti puţin şi adaugi orezul, apoi carnea tocată de curcan şi căleşti până când aceasta nu mai face spumă. Dai deoparte şi laşi la răcit. Adaugi verdeaţa tocată, potriveşti de sare şi piper şi amesteci.

Umpli roşiile cu amestecul de carne şi le acoperi cu căpăcelele păstrate. Le pui într-un vas, torni deasupra sosul, dacă mai e cazul, puţină apă fierbinte şi dai la cuptor aproximativ o oră. Spre final, încerci dacă umplutura este gata şi opreşti focul.

Roşii umplute cu orez (reţetă de post)

Roşii umplute cu orez (reţetă de post)

Roşii la cuptor umplute cu carne de vită

Roşii la cuptor umplute cu carne de vită

Roşii umplute cu ton

Roşii umplute cu ton

Mai multe