Ruladă clasică de carne

10 noiembrie 2014   Altele

Cârnaţii sunt cei care fac diferenţa în această reţetă! Folosim o combinaţie reuşită de dulce şi iute, iar rezultatul este garantat!

Ingrediente

2 linguri unt 1 cană ceapă 1 tijă ţelină, tocată 1 morcov tocat 1/2 cană ceapă verde tocată 3 căţei usturoi pisaţi sare piper 2 linguriţe sos worchestershire 2/3 cană ketchup 700 g carne tocată de vită 300 g cârnaţi iuţi tocaţi 1 cană pesmet 2 ouă bătute 1/3 cană pătrunjel tocat

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Topeşte untul într-o tigaie mare, la flacără medie. Adaugă ceapa tocată (toată şi cea verde), tija de ţelină, morcovul şi usturoiul şi lasă pe foc 5 minute. Acoperă cu un capac, pentru alte 5 minute, până când se înmoaie morcovii. Amestecă. Presară sare şi piper. Adaugă sosul Worchestershire şi o treime de cană din ketchup. Lasă pe foc încă un minut şi dă deoparte să se răcească.

Când s-au mai răcorit legumele, pune-le într-un vas împreună cu carnea de vită tocată, carnea de cârnaţi, ouăle, pesmetul şi pătrunjelul. Amestecă bine cu mâinile.

Pine amestecul de într-o formă de cozonac şi presează puţin ca să se aşeze.Acoperă cu restul de ketchup.

Lasă la cuptor timp de o oră. Scoate şi lasă să se odihnească 10 minute. Apoi o scoţi din formă şi o poţi tăia în felii mai groase.

sursa: simplyrecipes.com

Mai multe