Ruladă cremoasă

9 iunie 2017   Altele

Ruladele cer mult timp şi răbdare la preparare, dar aspectul şi uplutura le aşază în rândul celor mai rafinate prăjituri, aşa că merită să încerci şi tu această reţetă. Rulada cremoasă va fi atât pe placul copiilor, cât şi pe placul adulţilor.

Ingrediente

Pentru blat

3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină 1 praf sare

Pentru cremă

150 g unt

100 g zahăr

1 ou

100 ml lapte

extract de vanilie

1 linguriţă coniac

1 pahar biscuiţi şi nuci sfărâmate

Mod de preparare

Pentru cremă, pui oul într-o cratiţă amestecat cu zahărul şi cu extract de vanilie, după gust. Adaugi laptele, porneşti aragazul şi amesteci continuu până când compoziţia începe să fiarbă. Laşi deoparte, să se răcească. Separat, mixezi untul până devine cremos. Adaugi compoziţia fiartă şi răcită şi continui să mixezi până când obţii o cremă consistentă. La final, torni coniacul şi mixezi încă 2-3 secunde. Dai crema deoparte, la temperatura camerei.

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi spumă împreună cu sarea. Separat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul până se deschid la culoare. Amesteci cele două compoziţii, apoi adaugi făina cernută. Omogenizezi totul uşor, cu o paletă, de sus în jos. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l coci 12 minute, la 180 °C. Ulterior, rulezi blatul fierbinte într-un prosop umed şi-l laşi să se răcească, apoi îl derulezi, îl umpli cu 2/3 din cremă şi-l rulezi. Decorezi cu restul de cremă, biscuiţii şi nucile sfărâmate. Dai rulada la frigider 2 ore. O serveşti decorată după imaginaţie.

Foto: profimedia

Mai multe