Ruladă cu ardei copţi
Ardeii copţi sunt ingredientul-vedetă al acestei rulade delicioase. Încearcă şi tu reţeta şi vei descoperi un preparat simplu şi gustos.
Ingrediente
Pentru aluat
6 ouă 60 g făină 100 ml ulei 1 lingură pesmet sare 1 pachet praf de copt
Pentru umplutură
4 linguri smântână
200 g şuncă
200 g cremă de brânză
sare
1 legătură ceapă verde
rozmarin
busuioc
cimbru
8 ardei copţi
Preparare
Baţi ouăle şi adaugi făina, uleiul, pesmetul, sarea şi praful de copt. După ce ai obţinut o compoziţie omogenă, o torni într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până se rumeneşte. Apoi, rulezi foaia cu ajutorul unui prosop umed şi o laşi la răcit.
Separat, pentru umplutură, amesteci brânza cu smântâna şi cu şunca mărunţită. Sărezi, dacă mai simţi nevoia, şi adaugi ceapa verde tăiată rondele, rozmarinul, busuiocul şi cimbrul, după gust. Derulezi foaia şi întinzi umplutura în strat uniform. Cureţi ardeii copţi şi-i aşezi deasupra. Rulezi cu grijă, cât mai strâns şi o înfăşori în folie de plastic. Ţii rulada la frigider peste noapte şi o tai felii la momentul servirii.
Foto: Profimedia
Ruladă din piept de pui cu caşcaval
Ruladă din piept de pui cu caşcaval
Ruladă de pui cu legume, ideală la aperitiv
Ruladă de pui cu legume, ideală la aperitiv