Ruladă cu ardei copţi

30 martie 2017   Altele

Ardeii copţi sunt ingredientul-vedetă al acestei rulade delicioase. Încearcă şi tu reţeta şi vei descoperi un preparat simplu şi gustos.

Ingrediente

Pentru aluat

6 ouă 60 g făină 100 ml ulei 1 lingură pesmet sare 1 pachet praf de copt

Pentru umplutură

4 linguri smântână

200 g şuncă

200 g cremă de brânză

sare

1 legătură ceapă verde

rozmarin

busuioc

cimbru

8 ardei copţi

Preparare

Baţi ouăle şi adaugi făina, uleiul, pesmetul, sarea şi praful de copt. După ce ai obţinut o compoziţie omogenă, o torni într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până se rumeneşte. Apoi, rulezi foaia cu ajutorul unui prosop umed şi o laşi la răcit.

Separat, pentru umplutură, amesteci brânza cu smântâna şi cu şunca mărunţită. Sărezi, dacă mai simţi nevoia, şi adaugi ceapa verde tăiată rondele, rozmarinul, busuiocul şi cimbrul, după gust. Derulezi foaia şi întinzi umplutura în strat uniform. Cureţi ardeii copţi şi-i aşezi deasupra. Rulezi cu grijă, cât mai strâns şi o înfăşori în folie de plastic. Ţii rulada la frigider peste noapte şi o tai felii la momentul servirii.

Foto: Profimedia

Ruladă din piept de pui cu caşcaval

Ruladă din piept de pui cu caşcaval

Ruladă de pui cu legume, ideală la aperitiv

Ruladă de pui cu legume, ideală la aperitiv

Ruladă cu carne şi caşcaval

Ruladă cu carne şi caşcaval

Ruladă cu şuncă şi caşcaval, un aperitiv apetisant

Ruladă cu şuncă şi caşcaval, un aperitiv apetisant

Mai multe