Ruladă cu cacao

11 iunie 2017   Altele

Un desert uşor de preparat pentru ocaziile speciale, rulada cu cacao şi caise uscate te va cuceri chiar de la prima degustare!

Ai nevoie de

Pentru blat

7 ouă

120 g zahăr

70 g cacao

Pentru umplutură

200 g caise uscate

400 g smântână pentru frişcă

100 g zahăr

Pentru decor

2 linguri fulgi de cocos

Mod de preparare

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile şi presari zahărul, până obţii o spumă. Adaugi, unul câte unul, gălbenuşurile apoi pudra de cacao. Torni aluatul într-o tavă unsă cu unt şi-l coci 12-15 minute, la 180° C.

Între timp te ocupi de cremă. Baţi smântâna rece cu zahărul până devine cremoasă. Pui deoparte 4 linguri din cremă, iar pe restul o amesteci cu caisele uscate tăiate cubuleţe.

Blatul fierbinte îl înfăşori într-un prosop umed şi-l laşi să se răcească 20 de minute. Ulterior, îl desfaci din prosop şi-l ungi cu crema de caise. Acoperi rulada cu restul de cremă şi o decorezi cu fulgi de cocos. O dai la frigider 2-3 ore.

Foto: Profimedia

Mai multe