Ruladă cu ciocolată albă

19 august 2015   Altele

Iată trei trucuri pentru ca această ruladă cu ciocolată albă să iasă perfect: după ce s-a copt, blatul ruladei se scoate pe un prosop umed; ai grijă: frişca lichidă pentru cremă nu se fierbe, ci doar se înfierbântă; nu tăia rulada decât după ce a stat la frigider.

Ruladă cu ciocolată albă - Ce ai nevoie

3 ouă

3 linguri zahăr

3 linguri făină

1 plic zahăr vanilat

300 ml frişcă lichidă

150 g ciocolată albă

2 lămâi

Ruladă cu ciocolată albă - Cum se prepară

Se bat albuşurile spumă cu zahărul, apoi se adaugă treptat gălbenuşurile, făina în ploaie şi se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit timp de 20 de minute. Când este gata se răstoarnă pe un prosop umed şi se rulează foaia de aluat fierbinte.Se încălzeşte frişca lichida şi când este fiebinte se adaugă 100 g de ciocolată rasă, se ia de pe foc şi se amestecă repede. Se lasă la rece, apoi se amestecă până se obţine o cremă pufoasă în care se adaugă zeama şi coaja celor două lămâi.Se desface foaia de blat, se întinde ¾ din cremă, se rulează strâns într-o folie de plastic şi se dă la rece. După o oră se scoate rulada cu ciocolată albă din folie, se unge cu crema rămasă şi se presară cu 50 g ciocolata albă rasă.

Mai multe