Ruladă cu cireşe

25 mai 2017   Altele

Mult râvnitele cireşe sunt acum în pieţe, gata de a îţi aroma deserturile cu gustul lor deosebit. Încearcă şi tu rulada pe care ţi-o propunem astăzi!

Ingrediente Pentru blat: 5 ouă ¼ pahar zahăr pudră ½ pahar făină Pentru cremă: 200 ml smântână pentru frişcă 150 g mascarpone 100 g zahăr pudră 300 g cireşe

Mod de preparare

Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până îşi triplează volumul, 10-15 minute. La această compoziţie adaugi făina cernută.

Separat, baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în amestecul de mai sus. Torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată. Îl coci 20 de minute la 180 °C. Când este gata, îl rulezi într-un prosop umed şi-l laşi să se răcească.

 Pentru cremă, baţi smântâna rece cu zahărul până devine cremoasă. Adaugi brânza mascarpone. Cireşele le speli şi le cureţi de codiţe şi sâmburi.

Desfaci aluatul din prosop, îl umpli cu cremă şi cireşe şi-l rulezi din nou, de data asta fără prosop. Dai rulada la frigider 2 ore.

Mai multe