Ruladă cu cremă de cafea

12 februarie 2016   Altele

Nu refuz niciodată o invitaţie la cafea sau o cană cu licoarea aburindă, fierbinte şi aromată, fără zahăr şi lapte. La fel de dornică sunt şi de o felie din această ruladă cu cremă de cafea, pentru că ştriu ce gust bun are şi cât de bine se potriveşte cu o cafeluţă sau un ceai. Aşa că vă poftesc şi pe voi să aflaţi!

Ruladă cu cremă de cafea - Ingrediente (1 ruladă)

Pentru blat 4 ouă 4 linguri făină 4 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 vârf cuţit sare

200 g unt

200 g zahăr

4-5 linguri de cafea tare

2 gălbenuşuri

50 g zahăr pudră

Ruladă cu cremă de cafea - Cum se prepară

Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu sarea, iar când s-au întărit, adaugi treptat zahărul şi mixezi continuu. Pui pe rând gălbenuşurile, zahărul vanilat şi continui să amesteci. Adaugi ulterior făina în ploaie. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 15 minute.

După ce trece proba scobitorii, răstorni blatul pe un prosop umezit, îl rulezi şi-l laşi la răcit.

Pentru cremă, baţi untul moale cu zahărul. Adaugi treptat cafeaua şi continui să amesteci până se încorporează. Separat, amesteci gălbenuşurile cu zahărul pudră. Pui compoziţia pe baie de aburi şi amesteci continuu până se îngroaşă. După ce s-a răcorit, torni peste compoziţia cu cafea şi amesteci. Desfaci rulada din prosop, o ungi cu jumătate din cremă şi o rulezi la loc. Pe deasupra o ornezi cu crema rămasă. O dai la frigider 2 ore.

Mai multe