Ruladă cu cremă de ciocolată

4 martie 2014   Altele

La început de primăvară, în zi de sărbătoare, un mărţişor dulce este binevenit. Împarte cu prietenele tale, la o ceaşcă de ceai cald sau de cafea aromată, această prăjitură aromată.

Ingrediente:

Pentru blat: 3 ouă 75 g făină 90 g zahăr 40 g cacao 1 lingură ulei

100 g ciocolată albă

100 ml smântână lichidă

125 g mascarpone

500 ml smântână lichidă

3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu zahărul până îşi triplează volumul. Adaugi făina în ploaie, în fir subţire uleiul şi cacaua. Amesteci de jos în sus. Pui compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie şi dai la cuptorul încins, la foc mic, până trece testul cu scobitoarea. Rulezi blatul într-un prosop umed şi laşi să se răcească bine.

Separat, topeşti ciocolata la foc mic împreună cu smântâna pentru frişcă. Amesteci. Laşi la rece până capată consistenţa. Mixezi până devine pufoasă. Încorporezi mascarponele şi mixezi uşor.

Pentru frişcă, mixezi smântâna cu zahărul pudră până obţii o frişcă groasă. Derulezi şi întinzi pe blatul răcit umplutura de ciocolată. Rulezi la loc şi îmbraci rulada în frişcă. Laşi la frigider timp de câteva ore

Mai multe