Ruladă cu prune şi cremă de brânză
Numai cuvinte de laudă găseşti la adresa prunelor. la fel se va întâmpla şi după ce găteşti această ruladă cu prune şi cremă de brânză.
Porţii 4 Dificultate mică Timp 75 minute
Ingrediente
Pentru blat
8 ouă
8 linguri zahăr
esenţă de vanilie
8 linguri făină
Pentru umplutură
1 kg prune
1 cană zahar
2 linguriţe scorţişoară
Pentru crema de brânză
200 ml smântână
300 g brânză de vaci
4 linguri zahăr pudră
esenţă de vanilie
Mod de preparare
Separi albuşurile, le baţi împreună cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi făina şi amesteci uşor. Tapetezi cu hârtie de copt tava de aragaz şi întinzi compoziţia. O coci 10-20 de minute. Când este gata, scoţi cu tot cu hârtie blatul, pe un ştergar umezit cu apă, şi rulezi.
Speli prunele, le scoţi sâmburii, le tai fâşii şi le pui la fiert, împreună cu zahărul. Le laşi să fiarbă, opreşti focul şi le aromezi cu scorţişoară.
Mixezi smântâna împreună cu brânza de vaci şi zahărul pudră. Adaugi şi esenţa de vanilie.
Desfaci foaia de ruladă din prosop şi întinzi pe toată suprafaţa ei crema de brânză. Aşezi din loc în loc prunele şi începi să rulezi. O laşi la rece 2-3 ore, apoi o tai felii subţiri şi o serveşti cu zahăr pudră.
sursa foto: Profimedia