Ruladă cu sos de vin
17 decembrie 2016
Altele
Vinul va frăgezi această carne de viţel, astfel încât vei obţine cea mai bună ruladă.
De ce ai nevoie pentru ruladă cu sos de vin
1 kg antricot de viţel
3-4 ouă fierte
sare
piper
cimbru
50 ml ulei
100 ml vin roşu
2 căţei de usturoi
Cum se prepară rulada cu sos de vin
Pisezi usturoiul şi-l amesteci cu sare, piper, cimbru, cu vinul şi cu uleiul. Tai antricotul în jumătate, pe fibră, pe lung, fără să separi bucăţile. Îl ungi cu marinata şi-l laşi peste noapte la frigider. A doua zi aşezi la mijloc ouăle fierte descojite şi rulezi. O fixezi cu sfoară. Aşezi rulada în tavă, torni marinata şi o acoperi tava cu o foaie de copt. O ţii până când carnea se pătrunde, scoţi foaia şi o mai laşi 15-20 de minute. O stropeşti din când în când cu sosul din tavă.