Ruladă de cacao cu cremă de brânză
Gata într-o oră, această ruladă de cacao cu cremă de brânză poate fi pregătită cu fructe de sezon. Aşadar profită de căpşuni, cireşe, vişine ori zmeură pentru această prăjitură.
Ruladă de cacao cu cremă de brânză - Ingrediente
Pentru blat 4 ouă 120 g zahăr 120 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă zeamă lămâie 1 linguriţă coajă rasă de lamâie 2 linguri cacao
120 g cremă de brânză
200 ml frişcă lichidă
1 plic întăritor frişcă
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguri zahăr
100 ml frişcă
Ruladă de cacao cu cremă de brânză - Cum se prepară
Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile treptat, coaja şi zeama de lămâie, apoi se încorporează făina cernută cu cacaua şi praful de copt. Se toarnă aluatul într-o tavă unsă şi tapetată. Se coace în cuptorul preîncălzit circa 15 minute. Se scoate blatul pe un şervet umed şi se rulează. Se lasă să se răcorească. Se bate frişca cu zahărul, se adaugă întăritorul, crema de brânză, esenţa de vanilie amestecând continuu. Se desface blatul, se întinde crema şi se rulează la loc. Se îmbracă rulada în frişca bătută şi se lasă la frigider o oră. Se ornează rulada cu cacao cu cremă de brânză cu fructe de sezon.