Ruladă de caşcaval cu cremă de brânză

31 decembrie 2013   Altele

Deliciile pe care ţi le propunem să le serveşti la începutul petrecerii din noaptea dintre ani sunt uşor de preparat, iar rezultatul este unul pe măsura sărbătorii. Familia şi musafirii tăi vor fi încântaţi.

Dificultate medie Preparare 1h Porţii 6

75 g brânză de vaci

75 g telemea

200 g caşcaval

50 g unt

6 felii şuncă de Praga

1 praf boia de ardei iute

1 praf boia de ardei dulce

Mod de preparare:

Pui caşcavalul într-o pungă şi o legi la gură. Torni apă într-un vas şi pui la fiert. Când clocoteşte, opreşti focul, scufunzi punga şi o ţii 15 minute.

Între timp, prepari crema de brânză. Zdrobeşti telemeaua şi o amesteci cu brânza de vaci şi cu untul moale. Încorporezi bine ingredientele până când obţii o cremă fină. Guşti şi, dacă e cazul, potriveşti de sare.

După ce caşcavalul s-a topit, îl scoţi din pungă şi-l întinzi pe o folie. Pui deasupra crema de brânză, o nivelezi şi aşezi din loc în loc feliile de şuncă.

Rulezi caşcavalul cu ajutorul foliei şi dai la rece pentru aproximativ 4 ore.

Scoţi uşor ruloul de caşcaval din folie, îl porţionezi după dorinţă şi îl dai, dacă vrei, cu amestecul de boia.

Mai multe