Ruladă de ciocolată cu frişcă şi zmeură

5 iulie 2017   Altele

Bucură-te pe timpul verii de gustul inconfundabil al zmeurei în deserturi! Îţi propunem o reţetă de ruladă de ciocolată cu frişcă, care îţi va încânta papilele gustative.

Ingrediente

125 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

4 ouă

30 g pudră cacao

50 g amidon

75 g făină

6 linguri apă

Pentru cremă

400 ml frişcă

300 g zmeură

2 plicuri zahăr vanilat

Pentru ornat

fulgi de ciocolată

zmeură

frunze de zmeură, opţional

Mod de preparare

Pentru blat, baţi gălbenuşurile împreună cu zahărul, zahărul vanilat şi 6 linguri apă rece. Încorporezi albuşurile bătute spumă, făina cernută cu amidonul şi pudra de cacao. Torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptor, la foc mediu, 10 minute. Scoţi rapid hârtia de copt, aşezi pe un prosop umed şi rulezi, pentru a nu se rupe.

Pentru cremă, baţi frişca cu zahărul vanilat. Păstrezi un sfert din cantitate pentru ornat. Întinzi frişca uniform, aşezi zmeura şi rulezi cu grijă. Dai la rece 1 oră. Decorezi rulada cu frişca rămasă, câteva fructe de zmeură şi frunze, dacă vrei. Presari uniform fulgii de ciocolată. Serveşti imediat şi păstrezi la frigider.

Sursa https://eatsmarter.com

Mai multe