Ruladă de porc cu muştar

6 iulie 2014   Altele

Această ruladă de porc este propunerea noastră pentru un sfârşit de săptămână cu prietenii adunaţi în jurul mesei.

Număr porţii: 4 Timp de preparare: 80 min Dificultate: medie

Ingrediente

500 g pulpă de porc

300 g slănină

8 linguri muştar iute

1 linguriţă boabe de muştar

3 linguri de ulei

2 căpăţâni de usturoi

50 ml oţet de vin

sare

Mod de preparare

Ungi cu muştar bucata de carne şi o înveleşti în slănină, păstrezi o lingură de muştar şi legi rulada cu o sfoară.

Încălzeşti uleiul într-o cratiţă şi rumeneşti rulada. Când e bine rumenită, faci focul mic, adaugi muştarul rămas şi torni un pahar

de apă. Sărezi, pui usturoiul şi acoperi cu un capac. Laşi pe foc o oră întorcând carnea de mai multe ori.

Când e gata, o scoţi pe un platou şi-o acoperi cu folie de aluminiu. Adaugi oţetul în sosul din cratiţă şi laşi să fiarbă 2 minute amestecând continuu. Tai carnea felii, le pui pe un platou, torni sosul deasupra şi o aduci la masă.

Mai multe