Ruladă de viţel cu sos

6 aprilie 2018   Altele

Trebuie neapărat să încerci această reţetă apetisantă de ruladă de viţel cu sos, care va fi îndrăgită de toţi.

Ingrediente ● 500 g carne macră de viţel ● 2 ouă ● 2-3 castraveţi muraţi ● 50 ml pastă de roşii ● 100 ml supă de legume ● 1 linguriţă muştar ● sare ● piper ● 1 lingură ulei ● câteva crenguţe de cimbru ● orez fiert cu pătrunjel ● câteva felii de roşii

Tai carnea de viţel într-o felie dreptunghiulară, o baţi uşor cu ciocanul de şniţele, o sărezi şi piperezi, după gust şi o ungi cu muştar. Fierbi ouăle tari, le

cureţi, iar castraveţii muraţi îi laşi la scurs. Aşezi pe o margine a feliei de carne ouăle, unul în spatele celuilalt, iar alături castraveţii muraţi, tot unul după altul. Rulezi cu grijă carnea, o legi cu aţă de bucătărie, o stropeşti cu puţin ulei, şi o aşezi într-un vas termorezistent.

Amesteci supa cu pasta de roşii şi o răstorni peste ruladă, apoi o dai la cuptor, acoperită cu folie. După 30 de minute scoţi folia şi o mai ţii, stropind-o din când în când cu sosul, până când carnea este făcută.  Serveşti rulada alături de orez fiert presărat cu pătrunjel şi feliuţe de roşii, şi ornezi cu crenguţe de cimbru.

Mai multe