Rulou din piept de raţă
Grecii pun pe masa de Paşte o friptură de miel gătită pe pat de ierburi aromatice şi ulei de măsline. Însă dacă vrei să încerci şi alt tip de carne, pe lângă cea de miel, alege acest rulou din piept de raţă.
Rulou din piept de raţă - Ingrediente
1 piept de raţă 100 ml vin alb 2-3 căţei usturoi 2 ciuperci 2 linguri ulei zeama de la 1 lămâie cimbru verde, după gust sare piper roşii castraveţi 1 ardei gras
Rulou din piept de raţă - Preparare
Dezosezi pieptul, îl tai uşor până când obţii o felie subţire, îl dai cu sare şi piper, apoi îl crestezi pe partea cu piele. Separat, amesteci vinul cu usturoiul zdrobit, zeama de lămâie, câteva frunzuliţe de cimbru şi torni marinata peste carnea de raţă. Laşi la rece câteva ore.
Separat, sotezi uşor ciupercile feliate şi ardeiul gras tăiat fâşii şi le dai deoparte. Prăjeşti pieptul de raţă, 3 minute, pe ambele părţi, în ulei încins. Îl laşi la răcit, aşezi pe partea fără piele ciupercile, ardeiul gras, câteva frunzuliţe de cimbru, îl rulezi şi îl fixezi cu scobitori.
Aşezi rulada într-o tavă, torni marinata şi uleiul în care ai prăjit carnea şi dai la cuptorul încins până se rumeneşte. Din când în când, stropeşti rulada cu sosul din tavă. O serveşti cu sos, alături de o salată gustoasă de roşii şi castraveţi.
Foto: Profimedia