Rulouri cu scorţişoară

15 august 2016   Altele

Pufoase şi deosebit de aromate, aceste rulouri cu scorţişoare sunt perfecte atunci când vii de afară înfrigurată şi-ţi faci o cafea sau un ceai ca să te încălzeşti.

Ai nevoie de

Pentru aluat

¾ cană lapte cald amestecat cu 2 linguri zeamă de lămâie

¼ cană ulei

1 lingură unt

2 linguri drojdie uscată

¼ cană zahăr

1 căni şi ¼ făină albă

¼ lingură praf de copt

¼ lingură bicarbonat de sodiu

½ lingură sare

Pentru umplutură

½ cană zahăr brun

1 lingură scorţişoară

3 linguri unt

Pentru glazură

½ cană zahăr pudră

1 lingură esenţă de vanilie

1 lingură lapte

Pentru aluat amestecă laptele cu zahărul şi drojdia. Acoperă şi lasă să crească 10 minute. Încorporează făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Adaugă mai apoi uleiul şi untul şi frământă bine aluatul. Lasă-l să crească aproximativ 1 oră într-un loc cald.

Pentru umplutură amestecă foarte bine toate ingredientele. Procedează la fel şi cu ingredientele de la glazură.

Împarte aluatul în două şi întinde fiecare bucată, având grijă să nu o subţiezi foarte tare. Unge foaia cu umplutură, ruleaz-o şi tai-o în bucăţi de 2 cm fiecare. Aşază hârtie de copt într-o tavă şi pune fiecare bucată, lăsând distanţă între ele. Dă tava la cuptor până se rumenesc uşor. La sfârşit adaugă glazura.

Sursa foto http://www.munatycooking.com

http://www.munatycooking.com

Mai multe