Rulouri din carne de vită cu sos de mere
Este una dintre cele mai bune rulade pe care le-ai gusta vreodată, deoarece sosul de mere îi dă un gust special.
De ce ai nevoie pentru rulouri din carne de vită
600 g carne de vită
3 linguriţe boia
1 linguriţă rasă de curry
sare
piper
100 g şuncă
2 linguri ulei
1 ou
250 ml supă de pui
Pentru sos
4 mere
180 ml supă de pui
50 g unt
50 g zahăr
1/2 linguriţă scorţişoară
pătrunjel verde pentru décor
Cum se prepară rulouri din carne de vită
Pentru rulouri, cureţi carnea de pieliţe şi o speli. O tai în două jumătaţi egale. O bucată o tai fâşii şi le baţi cu ciocanul de şniţele. Pentru umplutură, tai cealaltă jumătate de carne cubuleţe şi le pui într-un bol. Presari boia, curry, sare şi piper, după gust. Tai şunca fin şi o prăjeşti în ulei. O adaugi în bolul cu carne şi amesteci bine totul. Laşi puţin să se răcească, apoi adaugi oul bătut spumă. Întinzi câte puţin amestec pe fiecare fâşie de carne, rulezi strâns cu umplutura în interior şi legi, pe rând, cu aţă alimentară.
Aşezi rulourile într-un vas termorezistent, torni supa, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci în cuptorul încins pentru o oră. După o jumătate de oră scoţi folia şi laşi să se rumenească. Pentru sos, cureţi merele de coajă, le scoţi cotoarele şi le tai cubuleţe. Le pui într-o cratiţă, cu supa, untul, zahărul şi cu scorţişoara. Acoperi cu un capac şi le laşi la foc mediu-mare 10-15 minute, până se înmoaie merele. Serveşti rulourile calde cu sos de mere şi pătrunjel verde.