Salam de biscuiţi cu nuci şi migdale

29 septembrie 2015   Altele

Fruct oleaginos prin excelenţă, migdala poate fi considerată un supliment alimentar polivalent. Migdalele sunt o excelentă sursă de magneziu, mangan, cupru, de vitaminele B2 şi E. Conţin şi fier, zinz, calciu şi potasiu. Prepară şi tu un salam de biscuiţi cu nuci şi migdale pentru a beneficia de vitaminele din ele.

Salam de biscuiţi cu nuci şi migdale - Ingrediente

8 biscuiţi simpli 8 pişcoturi de şampanie 50 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 lingură pudră de cacao 100 g unt 2 linguri smântână 100 g nuci măcinate 50 g migdale măcinate coajă rasă de lămâie

Salam de biscuiţi cu nuci şi migdale - Cum se prepară

Se freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat până se formează o cremă spumoasă. Se adaugă, pişcoturile măcinate, se amestecă şi se pun apoi biscuiţii măcinaţi, amestecaţi cu pudra de cacao, smântâna, nucile şi migdalele măcinate şi coaja de lămâie rasă. Se amestecă până se obţine o compoziţie ­omogenă. Se aşază compoziţia pe o folie de aluminiu, se modelează în formă de salam şi se pune la rece în frigider pentru câteva ore, ­până se întăreşte şi se ­poate tăia felii.

Mai multe