Salată americană cu fasole şi cârnaţi

25 ianuarie 2016   Altele

Pentru această reţetă de salată americană cu fasole şi cârnaţi poţi folosi piper de Sichuan. Acesta este mult mai iute decât piperul negru şi se potriveşte de minune cu alte arome puternice, în special cele acre sau picante. Deseori, este combinat cu ardeiul iute pentru a se obţine o aromă mai intensă, însă se foloseşte mai ales la asezonarea cărnii de pasăre şi a creveţilor. În China, frunzele plantei sunt un ingrediente întâlnit în supe.

Salată americană cu fasole şi cârnaţi - Ingrediente (4 porţii)

100 g orez 150 g fasole roşie 100 g cârnaţi afumaţi 2 ardei graşi verzi 2-3 tije de ţelină verde 1 ceapă potrivită pătrunjel verde

2 linguri ulei

1 lingură zeamă de lămâie

sare

piper

Salată americană cu fasole şi cârnaţi - Cum se prepară

Se pune fasolea la înmuiat cu o seară înainte, iar a doua zi se fierbe în două ape. Când este bine fiartă, se scurge de zeamă şi se pune într-un castron mare. Separat, se fierbe orezul, se scurge apa şi se amestecă cu fasolea din castron.

Se adaugă ceapa tăiată mărunt, tijele de ţelină rondele, ardeii cubuleţe, pătrunjelul tocat. Se asezonează cu sosul vinegretă preparat din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, se garniseşte cu felii de cârnaţi afumaţi şi se lasă la rece circa 30 de minute înainte de a fi servită.

Mai multe