Salată caldă de linte

14 august 2017   Altele

Vrei să pregăteşti pentru cină o salată uşoară de sezon şi nu vrei să stai prea mult în bucătărie, prepară repede această salată caldă de linte.

Pentru salată, ai nevoie de următoarele ingrediente ● 400 g linte ● 2 morcovi ● 1 tijă ţelină ● 2-3 fire ceapă verde ● 50 g orez fiert ● 1 ceapă ● sare ● piper ● 1½ l apă ● zeama de la 1 lămâie ● 2 linguri ulei Pentru sos ● 200 g iaurt cremos ● 3 căţei usturoi ● inele de ceapă prăjite, opţional

Pentru sos, zdrobeşti usturoiul, apoi îl încorporezi în iaurt, presari, dacă vrei, frunzuliţe de ceapă verde tăiate fin şi îl dai la

rece.

Alegi lintea, o speli şi o fierbi în apă cu sare, la foc domol acoperită, 30-40 de minute. Atenţie, o pui în lichid numai când acesta clocoteşte! O scurgi, o treci pe sub jet de apă rece, apoi o răstorni într-un bol.

Încingi uleiul, căleşti uşor ceapa, tija de ţelină şi morcovii tăiate după dorinţă, sare şi piper, după gust, ţii câteva minute şi opreşti focul. Le răstorni peste linte, adaugi orezul, zeama de lămâie şi amesteci. Legumele trebuie să fie crocante, iar lintea moale. Serveşti salata cu sos de iaurt şi, dacă vrei, cu inele de ceapă.

Mai multe