Salată Caprese cu pui şi sos pesto

14 iulie 2017   Altele

Una dintre cele mai savuroase şi simple de preparat salate de vară este cea caprese. Dacă vrei să fie mai consistentă, adaugă carne de pui şi aromează totul cu sos pesto.

De ce ai nevoie pentru salată

200 g roşii

200 g biluţe de mozzarella

frunze de busuioc

1-2 linguriţe oţet balsamic

½ piept de pui dezosat

sare

piper

Pentru sos

200 g frunze proaspete de busuioc

50 g nuci sau seminţe de pin

50 g parmezan

2-3 căţei de usturoi

1 lingură zeamă de lămâie

sare

piper

70-100 ml ulei de măsline

Cum se prepară salata

Pentru sosul pesto, pui toate ingredientele îm blender şi le pasezi până se omogenizează. Dai sosul la rece.

Tai pieptul de pui felii, pe care le baţi cu ciocanul pentru şniţele, le condimentezi cu sare, piper şi le rumeneşti pe grătar.

Pentru salată, tai roşiile bucăţi şi le amesteci cu biluţele de mozzarella, întregi sau tăiate, adaugi oţetul, pieptul de pui tăiat cubuleţe şi sosul pesto. Omogenizezi şi presari frunzele de busuioc tocate.

Sursa https://www.averiecooks.com

https://www.averiecooks.com

Mai multe