Salată cu bacon şi ficat de pui
Ingrediente
ulei
1 ceapă tocată fin
100 g bacon afumat
80 g pâine
150 g ficat de pui
50 ml vin alb sec
100 g rucola
1 castravete mic
1 morcov dat prin răzătoare
pătrunjel proaspăt tocat
pentru sos
1 lingură de muştar Dijon
coaja de la o lămâie
zeama de la o lămâie
3 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare
Încălzeşti uleiul într-o tigaie. Adaugi ceapa şi baconul şi amesteci din când în când timp de 10 minute. Apoi pui şi bucăţele de pâine şi mai laşi 2 minute.
Pentru sos pui muştarul, uleiul de măsline şi sucul de lămâie şi amesteci cu telul până devine o emulsie. Asezonezi apoi cu sare şi piper.
Iei din nou tigaia cu ceapă, bacon şi crutoane şi adaugi în central ei ficatul de pui. Laşi fiecare bucată câte 2-3 minute pe fiecare parte. Apoi, adaugi vinul. Laşi să fiarbă puţin.
Pui salata şi pătrunjelul într-un vas şi apoi adaugi ingredientele din tigaie şi sosul. Pui coaja de lămâie şi amesteci.