Salată cu macrou marinat

27 noiembrie 2016   Altele

Iată o reţetă de salată săţioasă pentru o cină uşoară!

Ingrediente (2 porţii)

2 castraveciori muraţi 2 linguri maioneză din comerţ 1 macrou mare sau 2 mici sare grunjoasă sare ulei oţet 1 măr 1 ceapă roşie 1 fir ceapă verde

Mod de preparare

Cureţi macroul de intestine, elimini capul şi coada şi îl speli foarte bine. Îl tai în bucăţi şi le aşezi într-o farfurie întinsă pe fundul căreia ai pus un strat de sare grunjoasă.

Acoperi peştele în totalitate cu sare grunjoasă. Îl laşi la frigider 24-48 de ore. Apoi, îl speli bine şi îl pui într-o farfurie adâncă împreună cu felii de măr şi ceapa tăiată julien. Peste toate torni oţet.

Ţii la frigider 3-4 ore sau peste noapte, scoţi şi pui ulei cât să acopere tot. Speli şi tai cubuleţe castraveciorii muraţi, iar ceapa verde rondele. Scurgi bine de zeamă castraveciorii şi îi amesteci cu maioneza şi cu ceapa verde. Dacă este cazul, potriveşti de sare. Serveşti peştele împreună cu amestecul de castraveţi şi maioneză.

Mai multe