Salată cu minipateuri umplute cu brânză

4 septembrie 2014   Altele

Minipateurile umplute cu brânză sunt un deliciu, mai ales dacă sunt însoţite de legume. Încearcă şi tu reţeta chefului Andrei Ţandără, bucătarul emisiunii „Click! Poftă bună!“.

Ingrediente

1 pachet foitaj asiatic 400 g brânză capră 3-4 frunze busuioc 50 g unt topit ½ ardei gras roşu ½ ardei gras verde 1 ceapă eşalotă sau de apă 1 mână mix salată verde câteva roşii cherry câteva frunze de ceapă verde sau chivas 20 g muguri de pin ulei oţet balsamic piper

Mod de preparare

Pui brânza de capră într-un bol şi o zdrobeşti. Adaugi frunzele de ceapă verde tăiate fin, mugurii de pin, frunzele de busuioc mărunţite, piper şi amesteci.

Ungi, cu untul topit, fiecare foaie de aluat şi aşezi în mijlocul fiecărui pătrăţel puţin amestec de brânză, ungi marginile aluatului şi împachetezi. Repeţi operaţiunea până când termini ingredientele, apoi ungi minipateurile cu unt topit.

Întinzi foaie de copt în tavă, cu partea lucioasă în sus, şi aşezi minipateurile, având grijă să laşi spaţiu între ele. Dai la cuptorul bine încins pentru aproximativ 10 minute. Dacă îţi mai rămâne aluat foitaj îl poţi păstra în congelator.

Separat, tai ardeiul gras fideluţă, ceapa cubuleţe. Aşezi într-un bol salata verde, legumele tăiate, stropeşti cu ulei şi oţet balsamic şi amesteci. Serveşti minipateurile, alături de salata de legume şi stropite cu ulei cu aromă de trufe.

Mai multe