Salată cu ouă, ideală pentru micul-dejun
Sandviciurile cu salată de ouă sunt un mic dejun foarte consistent şi energizant. Încearcă-le!
De ce ai nevoie ca să faci salată de ouă:
8 ouă fierte tari, curăţate
1/3 cană maioneză
2 linguri muştar
1 lingură zeamă de lămâie
1/2 tulpină de ţelină, tocată (circa 1/3 cană)
2 linguri de ceapă verde tăiată fin
boia, pentru ornat
1 baghetă, tăiată în 4
4 foi de salată verde
Tai ouăle bucăţi mărişoare şi le pui într-un castron mediu. Pasezi uşor cu furculiţa pentru a rupe gălbenuşurile. Adaugi maioneza, muştarul, zeama de lămâie, ţelina şi ceapa verde şi amesteci până se omogenizează. Asezonezi cu sare şi piper. Tai bucăţile de baghetă în jumătăţi pe lungime şi întinzi salata de ouă între jumătăţile de jos ale baghetei. Presari salata de ouă cu boia, apoi pui pe fiecare deasupra câte o foaie de salată şi celelalte jumătăţi de baghetă.
Sursa: