Salată cu păstrăv somonat
În zilele cu dezlegare la peşte, dar şi în orice altă zi de peste an, această salată cu păstrăv somonat este un adevărat deliciu. Încearc-o şi tu!
Ingrediente
1 file păstrăv somonat 4 cartofi 2 morcovi ulei 2 cepe 1 castravete murat sare piper
Pentru sos
200 g iaurt
sare
2-3 căţei de usturoi
1 lingură zeamă lămâie
verdeaţă, pentru decor
Mod de preparare
Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă alături de morcovi. Cepele le tai julien. Fileul îl speli, îl porţionezi şi îl usuci pe prosoape absorbante. Condimentezi bucăţile de peşte cu sare şi piper şi le prăjeşti într-o tigaie cu puţin ulei, 2 minute pe o parte şi 2 pe cealaltă.
Pentru sos, zdrobeşti usturoiul şi îl freci cu sare până obţii o pastă. Adaugi iaurtul bătut şi, când sosul este omogenizat, zeama de lămâie. Într-un vas, pui peştele, ceapa, cartofii curăţaţi de coajă, morcovii şi castravetele, tăiate după preferinţă, peste care torni sosul. Decorezi cu verdeaţă.
Păstrăv cu sos acrişor de unt şi usturoi
Păstrăv cu sos acrişor de unt şi usturoi
Reţeta zilei. Păstrăv umplut cu nucă (reţetă împărătească)