Salată de boeuf

16 octombrie 2019   Altele

Din punct de vedere nutriţional, salata de boeuf este un preparat complet, care conţine toate categoriile de nutrimente, iar reţeta de mai jos este una tradiţonală şi extrem de delicioasă.

Ingrediente Salată de boeuf

  • 1 kg cartofi 
  • ½ kg morcovi 
  • 2 ţeline
  • ½ kg castraveţi muraţi  
  • 1 kg pulpă de vită
  • ½ kg mazăre din conservă, opţional
  • 2 linguri muştar  
  • 3 ouă fierte tari 
  • 1 gălbenuş crud
  • 500 ml ulei  
  • ½ lămâie  
  • 2 gogoşari muraţi  
  • sare

Citeşte şi: Cele mai bune uleiuri pentru gătit. Cum le foloseşti

Cele mai bune uleiuri pentru gătit. Cum le foloseşti

Mod de preparare Salată de boeuf

Speli carnea, o tai felii şi o pui la fiert într-un vas mic, cu apă cât s-o acopere. O laşi să dea 2-3 clocote, arunci apa, speli carnea şi pui 3 litri de apă rece într-o oală mai mare. O fierbi într-un vas acoperit o oră, apoi adaugi morcovii, ţelinele şi cartofii curăţaţi şi spălaţi. Potriveşti de sare. Ţii la fiert legumele şi carnea încă 45 de minute, apoi le scoţi cu o spumieră, le laşi la răcit şi le tai cubuleţe.

Le pui într-un vas mare, adaugi mazărea (dacă doreşti), castraveţii şi gogoşarii muraţi, tăiaţi cubuleţe şi scurşi bine, un ou fiert tăiat mărunt şi o lingură de muştar. Amesteci bine şi laşi deoparte. Omogenizezi 2 gălbenuşuri fierte tari şi date prin răzătoarea mică cu gălbenuşul crud şi o lingură de muştar. Torni uleiul, în fir subţire, frecând cu o lingură de lemn sau cu mixerul, şi zeamă de lămâie, după gust. Trei sferturi din maioneza obţinută o pui peste compoziţia de legume şi carne.

Aşezi salata pe un platou, o acoperi cu maioneză, o decorezi după imaginaţie. O dai la rece câteva ore.

Poftă bună!

FOTO: Shutterstock

Mai multe