Salată de cartofi

23 februarie 2016   Altele

În zilele în care ţii post poţi înlocui untul din această salată de cartofi cu margarina şi vei obţine o cină uşoară.

De ce ai nevoie pentru salată de cartofi

1 kg cartofi

1 ceapă albă

2 linguri unt

80 ml oţet din vin alb sau din mere

200 ml supă de legume

1 lingură muştar

5 linguri ulei

1 praf de sare

pătrunjel verde

Cum se prepară salată de cartofi

Fierbi cartofii în coajă în apă cu sare. Îi scurgi, îi descojeşti şi-i tai felii. Încingi untul în tigaie şi sotezi 3-4 minute ceapa tăiată fideluţă. Adaugi oţetul, supa de legume şi un praf de sare şi mai laşi să fiarbă 2-3 minute. Adaugi în tigaie cartofii, muştarul, amesteci şi torni uleiul. Acoperi cu un capac, stingi focul şi aştepti 30 de minute. Serveşti salata rece sau caldă, cu pătrunjel tocat pe deasupra.

Mai multe