Salată de cartofi cu ceapă şi pătrunjel
Iată o garnitură delicioasă, perfect în orice moment al anului. Dacă îţi plac cartofii, nu ai cum să îi rezişti acestei salate delicioase şi foarte aromate.
Ingrediente
1 kg cartofi, spălaţi 1 linguriţă muştar de Dijon 2 linguri oţet din vin alb 6 linguri ulei de măsline 3 cepe sau haşme, tăiate fin 1 legătură pătrunjel verde, tocat sare piper
Mod de preparare
Fierbi cartofii în coajă, în apă cu sare până când se înmoaie. Scurgi apa şi îi laşi să se răcească puţin. Dacă foloseşti cartofi noi, poţi să îi laşi în coajă sau, dacă vrei, îi cureţi după ce i-ai fiert. Amesteci muştarul cu oţetul şi torni treptat uleiul de măsline. Adaugi ceapa tocată şi pătrunjelul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Tai cartofii fierţi în două şi torni sosul cu ceapă şi pătrunjel peste ei. Serveşti imediat salata.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com
Salată crocantă cu sfeclă roşie şi brânză feta
Salată crocantă cu sfeclă roşie şi brânză feta
Salată de castraveţi cu sos cremos
Salată de castraveţi cu sos cremos