Salată de cartofi cu ciuperci şi dovlecei
Atunci când simţi nevoia să mănânci un preparat light, care să nu îţi pice greu la stomac, alege această salată de cartofi cu ciuperci şi dovlecei. Este gustoasă şi uşor de preparat.
Ingrediente
4-5 cartofi 400 g ciuperci 2 dovlecei sare piper 2-3 linguri ulei, pentru sotat
Pentru dressing
2 linguri ulei
1 lingură oţet
sare, după gust
piper, după gust
1 linguriţă muştar
pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Speli şi fierbi cartofii în coajă. Dovleceii îi tai fâşii, apoi îi sotezi într-o tigaie cu puţin ulei aproximativ 2-3 minute. Îi scoţi şi procedezi la fel cu ciupercile, după ce le-ai spălat şi feliat după preferinţă. Faci un dressing din ulei, oţet, muştar, sare şi piper. Într-un vas, pui cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţi, dovleceii, ciupercile, dressingul şi potriveşti de sare şi piper. Asezonezi salata cu pătrunjel tocat.