Salată de conopidă cu morcovi şi portocale

5 august 2014   Altele

Conopida este o legumă specială cu care poţi pregăti bucate savuroase. Una dintre ieile noastre este cea de mai jos.

Dificultate mică Preparare 30' Pentru 6 porţii

Ingrediente

1 conopidă potrivită ca mărime

2 morcovi mari

1 ardei gras galben sau roşu

1 portocală

pătrunjel verde

Pentru asezonare

3 linguri zeamă de portocale

1 lingură zeamă de lămâie

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

Preparare

1.Desfaci conopida în bucheţele, le speli sub jet de apă rece, le laşi 20 de minute în apă cu o lingură de oţet pentru a scăpa de eventualele insecte ascunse în inflorescenţă. Le scurgi şi le opăreşti în apă cu sare circa 10 minute, împreună cu morcovii, apoi le scurgi în strecurătoare şi le laşi la răcit.

2.Tai morcovii cuburi sau bastonaşe, tai ardeiul fâşii sau rondele şi le aşezi într-o salatieră mare împreună cu bucheţelele de conopidă.

3.Adaugi felii de portocală curăţate de coajă şi pieliţele interioare şi le asezonezi cu un sos preparat din ulei de măsline, zeamă de portocale, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Amesteci uşor să nu se zdrobească ingredientele şi serveşti salata presărată cu pătrunjel verde tocat.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe