Salată de ghebe
Această reţetă de salată de ghebe vine de la Cornelia Popescu din Câmpulung Moldovenesc. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.
Ingrediente
2 kg ghebe
1 kg gogoşari tăiaţi fideluţă
500 ml ulei
3-4 morcovi fierţi, tăiaţi rondele
1 lingură rasă sare grunjoasă neiodată
Pentru baiţ
200 ml oţet
400 ml apă
1 kg ceapă tăiată julien
1 plic boabe de muştar
boabe de ienibahar
1 lingură sare grunjoasă neiodată
boabe de piper
3 foi de dafin
cimbrişor
Mod de preparare:
Cureţi, speli şi fierbi ghebele 10 minute, apoi le strecori. Încingi uleiul într-un tuci de fontă şi căleşti ciupercile 10 minute. Adaugi gogoşarii, îi laşi 10 minute, apoi pui sarea şi morcovii. Ţii să se combine aromele şi opreşti focul.
Separat, fierbi toate ingredientele de la baiţ 2 minute, pui ceapa, dai de pe foc, acoperi vasul, le ţii 10 minute să se marineze, apoi le răstorni peste ghebe şi gogoşari şi presari cimbrişor, după gust.
Le pui în borcane, le sterilizezi 20 de minute, le laşi până a doua zi acoperite, apoi le depozitezi la rece.