Salată de icre
Este nelipsită de la aperitiv, dar este o idee bună şi pentru mic dejun. Iată doar câteva moduri în care poate fi preparată salata de icre.
Salată de icre fără griş
De ce ai nevoie pentru salată de icre
100 g icre
350 ml ulei
50 ml apă minerală
2 linguri zeamă de lămâie
1 praf de sare
1 ceapă
Cum se prepară salată de icre
Mixezi icrele 2-3 minute, după care începi să torni uleiul în fir subţire. Sensul de mixare trebuie să fie constant şi în acelaşi sens, ca să nu se taie salata. Adaugi din când în când puţină apă minerală, sucul de lămâie şi sare după gust. Mixezi până icrele se albesc, îşi măresc volumul şi se îngroaşă. La final adaugi ceapa rasă.
Salată de icre cu griş
De ce ai nevoie pentru salata de icre cu griş
50 g icre
200 ml apă plată
griş
1 lingură zeamă de lămâie
150 ml ulei de măsline
100 ml apă minerală
sare
piper
1 praf de sare
Cum se prepară salată de icre cu griş
Pui apa plată la fiert şi când începe să clocotească adaugi griş în ploaie, până obţii o budincă pe care o laşi la răcorit.
Pui grişul într-un vas, adaugi icrele şi începi să mixezi. Adaugi treptat uleiul, în fir subţire, alternativ cu zeamă de lămâie şi apă minerală. Adaugi sare după gust şi mixezi până obţii o consistenţă spumoasă, iar icrele s-au albit.
Salată de icre cu pâine
De ce ai nevoie pentru salată de icre cu pâine
100 g icre de crap
2 felii pâine mai veche
350 ml ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
2 linguriţe muştar
sare
1 ceapă
Cum se prepară salată de icre cu pâine
Tai coaja la pâine, înmoi miezul şi-l storci. Adaugi icrele, muştarul şi începi să mixezi. Adaugi uleiul în fir subţire, zeama de lămâie şi sare după gust. După ce au devenit ca o cremă pui ceapa tocată mărunt.