Salată de pui cu paste
Cu gustul său aspru, rucola, populară mai mult în Italia, s-a impus aproape pretutindeni şi însoţeşte numeroase preparate mediteraneene. Pentru această salată de pui cu paste foloseşte rucola proaspătă sau păstrată la frigider cel mult o săptămână, într-o pungă de plastic întredeschisă.
Salată de pui cu paste - Ingrediente (2 porţii)
200 g paste (fundiţe sau alte paste groase) 1 piept de pui fiert 1 dovlecel (sau 1 vânătă mică) 1 ardei gras 2-3 ciuperci 2 roşii 7-8 frunze de rucola 1 lingură unt
1 lingură zeamă de lămâie
2 linguri ulei
1 linguriţă zahăr
sare
piper
Salată de pui cu paste - Cum se prepară
Se fierb pastele al dente în apă cu sare, se clătesc cu apă rece, se scurg şi se aşază într-o salatieră mare. Se taie pieptul de pui bucăţele, se rumenesc uşor în unt, se scot cu spumiera pentru a nu fi grase şi se adaugă peste paste. În grăsimea rămasă, se rumenesc uşor feliile de dovlecel (sau vinete), ardeiul gras tăiat bucăţi şi ciupercile feliate, după
care se pun, de asemenea, în salatieră. Se mai adaugă frunzele de rucola şi roşiile tăiate felii. Separat, se amestecă uleiul, zeama de lămâie, zahărul, sare şi piper, după gust, şi se toarnă peste salată, pentru asezonare. Se amestecă uşor şi se serveşte salata de pui cu paste.