Salată de pui şi legume

4 septembrie 2018   Altele

E sezonul grătarului! Aşa că poţi „arunca“ pe grătar fie o bucată de carne, fie nişte legume. Aşa vei obţine o salată gustoasă şi uşoară. Iar dacă îi mai adaugi şi un sos preparat de tine vei obţine rezultatul la care te-ai aşteptat.

Ingrediente

Pentru pui

500 g piept de pui, dezosat şi tăiat fâşii ulei de măsline jumătate lămâie jumătate linguriţă pudră de usturoi jumătate linguriţă sare piper

Pentru sos

2 linguri ulei

jumătate cană ceapă tocată

1 căţel usturoi, pisat

un sfert cană bulion

un sfert cană miere

un sfert cană sos hoisin

2 linguri oţet de mere

2 linguri muştar

1 lingură sos Worchestershire

2 linguriţe pudră chilli

1 linguriţă chimion pisat

jumătate linguriţă boia afumată

Pentru legume

12 tulpini sparanghel, curăţat şi tăiat

1 cocean de porumb, curăţat şi spălat

1 lingură unt topit

1 lingură zeamă de lămâie

Pentru salată

3 căni de salată verde amestecată cu spanac sau alte verdeţuri, tăiate

o jumătate cană ardei gras roşu tocat

dressing din brânză cu mucegai

Mod de preparare

Pentru a marina puiul, pune carnea într-o pungă pe care o poţi închide ermetic. Toarnă suficient ulei pentru a acoperi carnea, zeama de la jumătate de lămâie şi condimentele. Închide punga şi agită pentru a acoperi toate bucăţile de carne. Lasă la frigider câteva ore.

Pentru sos, încinge uleiul într-o tigaie mică la foc mediu. Pune ceapa şi usturoiul şi lasă 4-5 minute pe foc. Pune restul de ingrediente pentru sos şi amestecă bine. Dă focul mai încet şi lasă să 20 de minute sau până s-a mai îngroşat compoziţia. Dă la o parte de pe foc şi lasă să se răcească. Adaugă2-3 linguri din dressingul de brânză cu mucegai. Gustă şi portiveşte gustul după preferinţele tale. Dă-l deoparte de pe foc.

Încinge grătarul. Scoate carnea din pungă. Unge legumele cu amestecul de unt şi lămâie. Pune carnea şi legumele direct pe grătar. Lasă-le să se facă, pe fiecare parte, până se pătrund. Sparanghelul va fi primul care se coace. Când puiul s-a pătruns, unge-l cu sos pe deasupra, pe ambele părţi. Permite-i sosului să se coacă pe carne timp de câteva minute, pe ambele părţi. Apoi, îl laşi pe o farfurie.

Când boabele au început să se rumenească, dă la o parte porumbul de pe grătar.

Pentru a asambla salata, scoate boabele de porumb de pe cocean, taie sparanghelul, şi eventual şi puiul, în bucăţi mai mici. Aşază şi verdeaţa, ardeiul într-o farfurie largă. Adaugă ingredientele de pe grătar, aranjând puiul deasupra. Toarnă dressingul de brânză cu mucegai pe deasupra sau îl poţi servi alături.

sursa: soupaddict.com

Mai multe