Salată de pui şi legume
E sezonul grătarului! Aşa că poţi „arunca“ pe grătar fie o bucată de carne, fie nişte legume. Aşa vei obţine o salată gustoasă şi uşoară. Iar dacă îi mai adaugi şi un sos preparat de tine vei obţine rezultatul la care te-ai aşteptat.
Ingrediente
Pentru pui
500 g piept de pui, dezosat şi tăiat fâşii ulei de măsline jumătate lămâie jumătate linguriţă pudră de usturoi jumătate linguriţă sare piper
Pentru sos
2 linguri ulei
jumătate cană ceapă tocată
1 căţel usturoi, pisat
un sfert cană bulion
un sfert cană miere
un sfert cană sos hoisin
2 linguri oţet de mere
2 linguri muştar
1 lingură sos Worchestershire
2 linguriţe pudră chilli
1 linguriţă chimion pisat
jumătate linguriţă boia afumată
Pentru legume
12 tulpini sparanghel, curăţat şi tăiat
1 cocean de porumb, curăţat şi spălat
1 lingură unt topit
1 lingură zeamă de lămâie
Pentru salată
3 căni de salată verde amestecată cu spanac sau alte verdeţuri, tăiate
o jumătate cană ardei gras roşu tocat
dressing din brânză cu mucegai
Mod de preparare
Pentru a marina puiul, pune carnea într-o pungă pe care o poţi închide ermetic. Toarnă suficient ulei pentru a acoperi carnea, zeama de la jumătate de lămâie şi condimentele. Închide punga şi agită pentru a acoperi toate bucăţile de carne. Lasă la frigider câteva ore.
Pentru sos, încinge uleiul într-o tigaie mică la foc mediu. Pune ceapa şi usturoiul şi lasă 4-5 minute pe foc. Pune restul de ingrediente pentru sos şi amestecă bine. Dă focul mai încet şi lasă să 20 de minute sau până s-a mai îngroşat compoziţia. Dă la o parte de pe foc şi lasă să se răcească. Adaugă2-3 linguri din dressingul de brânză cu mucegai. Gustă şi portiveşte gustul după preferinţele tale. Dă-l deoparte de pe foc.
Încinge grătarul. Scoate carnea din pungă. Unge legumele cu amestecul de unt şi lămâie. Pune carnea şi legumele direct pe grătar. Lasă-le să se facă, pe fiecare parte, până se pătrund. Sparanghelul va fi primul care se coace. Când puiul s-a pătruns, unge-l cu sos pe deasupra, pe ambele părţi. Permite-i sosului să se coacă pe carne timp de câteva minute, pe ambele părţi. Apoi, îl laşi pe o farfurie.
Când boabele au început să se rumenească, dă la o parte porumbul de pe grătar.
Pentru a asambla salata, scoate boabele de porumb de pe cocean, taie sparanghelul, şi eventual şi puiul, în bucăţi mai mici. Aşază şi verdeaţa, ardeiul într-o farfurie largă. Adaugă ingredientele de pe grătar, aranjând puiul deasupra. Toarnă dressingul de brânză cu mucegai pe deasupra sau îl poţi servi alături.
sursa: soupaddict.com