Salată de vinete

12 iulie 2014   Altele

Tînărul chef Andrei Ţandără vă propune o gustoasă salată de vinete, preparată după o reţetă grecească.

Dificultate mică Preparare 60' Pentru 1 bol

Ingrediente

400 g vinete coapte

1 ceapă mică, tăiată mărunt

5 căţei de usturoi, tăiaţi fin

50 ml ulei

zeama de la ½ lămâie

câteva măsline tăiate

câteva frunze de mentă mărunţite

1 ardei capia copt, tăiat cubuleţe

sare

piper

Mod de preparare

Toci vinetele, torni uleiul şi freci bine. Adaugi restul ingredientelor pe rând şi amesteci cu un tel. Potriveşti de sare şi piper, torni zeama de lămâie şi mixezi bine.

Dai bolul cu salată la frigider înainte de a servi.

sursa foto: Sorin Stana

Mai multe