Salată în culori
Ingrediente: 2 fructe de avocado bine coapte, 1 măr, 4 smochine proaspete, 100 g boabe de porumb dulce, 50 g brânză de oi, 1 lămâie, 1 ardei iute, frunze de busuioc, 1 lingură oţet, 2 linguri ulei, sare, piper
Mod de preparare: Număr porţii: 2 Timp de preparare: 10 min Dificultate: mică
Tai fructele de avocado în două, scoţi sâmburii, îndepărtezi coaja şi tai cubuleţe un fruct şi jumătate, iar ultima jumătate o faci piure. Aşezi cubuleţele într-o salatieră şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Îndepărtezi căsuţa de seminţe din măr, îl feliezi, îl tai cubuleţe şi îl amesteci cu avocado.
Adaugi smochinele tăiate bucăţele, porumbul, ardeiul iute tăiat feliuţe şi brânza sfărâmată. Separat, amesteci piureul de avocado cu frunzele de busuioc tocate, ulei, oţet, sare şi piper. Amesteci sosul format cu restul ingrediente lor şi garniseşti cu felii de lămâie.