Salată Roquefort cu pere
Ingrediente:
o salată tocată 3 pere curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe 140 de grame de brânză Roquefort un avocado dat prin răzătoare o jumătate de cană de nuci Pecan o jumătate de cană de măsline verzi tocate un sfert de cană de zahăr alb un sfert de cană de ulei de măsline 3 linguri de oţet de vin roşu o linguriţă şi jumătate de muştar un căţel de usturoi tocat o jumătate de linguriţă de sare piper negru măcinat
Mod de preparare:
Într-o oală pusă pe foc, topiţi zahărul cu nucile Pecan, până se caramelizează. Mutaţi nucile pe şerveţele de hârtie, lăsaţi-le la răcit şi rupeţi-le bucăţele. Pentru dressing, amestecaţi uleiul, oţetul, 2-3 linguriţe de zahăr, muştarul, usturoiul, sarea şi piperul. Aranjaţi pe un platou salata, perele, brânza, avocado şi măslinele verzi. Turnaţi dressing-ul peste salată şi amestecaţi uşor. Se presară nucile Pecan peste salată.
Foto: the-girl-who-ate-everything.com