Şalău pane în crustă
Ovăzul constituie o bună sursă de energie şi, la fel ca toate celelalte cereale, este nutritiv pentru splină, baza energiei noastre vitale. Se poate folosi sub formă de lapte, tărâţe şi fulgi ori chiar boabe. Pentru această reţetă de şalău pane în crustă poţi folosi fulgi de ovăz.
Şalău pane în crustă - Ingrediente
2 fileuri de şalău sare piper alb 100 g fulgi de ovăz 1 ou 4 linguri făină ulei pentru prăjit
Şalău pane în crustă - Preparare
Mărunţeşti cerealele cât poţi de mult cu ajutorul unui sucitor. Baţi oul cu făina, condimentezi amestecul şi treci fiecare bucată de peşte prin pane. Apoi, dai peştele prin fulgi şi pui la prăjit 5 minute în baie de ulei încins. Scoţi peştele pe şerveţele care să absoarbă grăsimea. Ca să iasă şi mai bun poţi folosi pentru acest preparat ulei de porumb. Serveşti peştele cu lămâie.