Şarlotă cu cacao

18 aprilie 2016   Altele

Pentru momentele speciale din familia ta prepară un desert de neuitat, şarlotă cu cacao.

De ce ai nevoie pentru şarlotă cu cacao

1 l lapte

3 ouă

7 linguri de zahăr

2 linguri de făină

4 linguri de cacao

100 g unt moale

esenţe, după gust

coajă de lămâie

ciocolată rasă

2 linguri budincă de vanilie

Cum se prepară şarlotă cu cacao

Adaugă, pe rând, în lapte ouăle, zahărul, făina şi cacaua, având grijă să amesteci cu telul ca să nu se formeze cocoloaşe. Pune pe foc mic şi amestecă tot timpul. Adaugă aromele şi coaja de lămâie şi lasă vasul până când şarlota ajunge la consistenţa pe care o doreşti. Opreşti focul, dai deoparte vasul şi pui untul moale. Amestecă continuu. Toarnă compoziţia în formele dorite de tine şi dă-o la frigider pentru aproximativ 3 ore. O poţi servi „stropită“ cu budincă de vanilie şi cu ciocolată rasă

Mai multe