Sarmale cu carne de curcan
Pentru cine nu ţine post şi pofteşte la sarmale, această zi de sărbătoare este momentul potrivit pentru răsfăţ.
Ingrediente pentru sarmale cu carne de curcan
8 frunze de varză albă
20 g unt
1 lingură pastă de tomate
2 roşii
8 felii de bacon
200 ml iaurt alb
1 ou
80 g caşcaval
1 lingură ceapă tocată
2 cepe
400 g carne tocată de curcan
1 ou
1 lingură pesmet
50 g orez
sare
piper
Preparare sarmale cu carne de curcan
Speli frunzele de varză şi le fierbi în apă cu sare până se înmoaie. Cu un ciocan de şniţele, baţi uşor părţile mai tari de la frunze. Fierbi orezul în apă cu sare şi îl scurgi. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o amesteci cu carnea tocată, oul, pasta de tomate, untul, pesmetul, adaugi orezul, sare şi piper, după gust. Omogenizezi bine.
Împarţi amestecul preparat pe foile de varză, împătureşti şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu ulei. Speli roşiile, le tai felii şi le aşezi pe marginea vasului. Pui puţin unt pe fiecare „rulou”. Tai feliile de bacon cuburi şi le prăjeşti împreună cu lingura de ceapă.
Iaurtul îl amesteci cu oul şi-l torni pe lângă „rulouri”. Pui caşcaval ras peste ele şi introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute. După ce se coc, presari „rulou-
rile” cu ceapa cu bacon.