Sarmale cu carne de curcan

3 decembrie 2017   Altele

Pentru cine nu ţine post şi pofteşte la sarmale, această zi de sărbătoare este momentul potrivit pentru răsfăţ.

Ingrediente pentru sarmale cu carne de curcan

8 frunze de varză albă

20 g unt

1 lingură pastă de tomate

2 roşii

8 felii de bacon

200 ml iaurt alb

1 ou

80 g caşcaval

1 lingură ceapă tocată

2 cepe

400 g carne tocată de curcan

1 ou

1 lingură pesmet

50 g orez

sare

piper

Preparare sarmale cu carne de curcan

Speli frunzele de varză şi le fierbi în apă cu sare până se înmoaie. Cu un ciocan de şniţele, baţi uşor părţile mai tari de la frunze. Fierbi orezul în apă cu sare şi îl scurgi. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o amesteci cu carnea tocată, oul, pasta de tomate, untul, pesmetul, adaugi orezul, sare şi piper, după gust. Omogenizezi bine.

Împarţi amestecul preparat pe foile de varză, împătureşti şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu ulei. Speli roşiile, le tai felii şi le aşezi pe marginea vasului. Pui puţin unt pe fiecare „rulou”. Tai feliile de bacon cuburi şi le prăjeşti împreună cu lingura de ceapă.

Iaurtul îl amesteci cu oul şi-l torni pe lângă „rulouri”. Pui caşcaval ras peste ele şi introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute. După ce se coc, presari „rulou-

rile” cu ceapa cu bacon.

Mai multe