Sarmale în frunze de viţă

8 iulie 2015   Altele

Amestecă nişte carne de porc şi nişte carne de vită pentru cele mai bune sarmale în frunze de viţă pe care le-ai pregătit vreodată! Nu ne crezi pe cuvânt? Te poţi convinge numai dacă urmezi paşii recomandaţi de noi. Apoi, nu-ţi rămâne decât să-ţi chemii prietenii ori familia la masă!

Sarmale în frunze de viţă - Ingrediente

500 g carne tocată (amestec vită cu porc) 50 g orez 1 ceapă mare tocată sau rasă 2 linguri pastă de roşii 100 ml suc de roşii 2 linguri ulei cimbru mărar tocat sare piper frunze de viţă-de-vie

Sarmale în frunze de viţă - Cum se prepară

Se opăresc frunzele de viţă în apă clocotită cu sare timp de un minut, apoi se scurg şi se taie nervurile mari şi codiţele. Într-un castron mare, se amestecă orezul spălat şi scurs, carnea, ceapa, condimentele şi pasta de roşii. Se adaugă 2-3 linguri de apă şi se amestecă bine. Se pune pe fiecare frunză câte o lingură din compoziţia cu carne, se rulează sub formă de sarmale şi se aşază într-o cratiţă pe un strat de frunze de viţă-de-vie. Se stropesc cu ulei, se toarnă sucul de roşii şi se completează cu apă cât să le acopere, apoi se fierb, la foc mic, circa o oră. Se servesc calde. Opţio­nal se poate adăuga smântâna direct în farfurie peste sarmalele în frunze de viţă.

Mai multe