Sarmale post în foi de viţă

15 februarie 2017   Altele

Ai gustat până acum sarmale de post cu măsline? Îţi spunem noi că sunt absolut delicioase şi, mai ales, sunt de post!

De ce ai nevoie pentru sarmale de post

80 g frunze de viţă-de-vie

200 g orez

200 ml apă

1 ceapă

70 g măsline kamalata

1 lingură zeamă de lămâie

sare

piper

3 linguri ulei

Cum se prepară sarmale de post

Încingi uleiul şi căleşti ceapa tocată, apoi adaugi orezul, apa şi sare după gust. Laşi să fiarbă până când orezul absoarbe toată apa. Pui zeama de lămâie, măslinele tocate şi piper după gust şi mai ţii pe foc 1-2 minute, apoi dai deoparte.

Înfăşori sarmalele cu această umplutură şi le pui într-o oală. Le acoperi cu apă şi le laşi să fiarbă până când se înmoaie frunza şi apa a scăzut.

Sursa http://www.mykeuken.com

http://www.mykeuken.com

Mai multe