Scovergi după reţeta bunicii
Vă mai amintiţi de gustul aromat al scovergilor făcute de bunica în copilărie? În caz că ai uitat, vrem să-ţi reamintim odată cu această reţetă.
Ingrediente (10 bucăţi)
Pentru aluat 500 g făină 1 plic drojdie uscată 1 ou 1 praf de sare 200 ml apă caldă 4 linguri zahăr 2 linguri ulei ulei, pentru prăjit
50 ml miere
Mod de preparare
Dizolvi drojdia în câteva linguri de apă caldă, iar în apa rămasă pui zahărul şi încorporezi până se topeşte. Amesteci toate ingredientele şi frămânţi până obţii un aluat omogen, care nu se ţine de degete. Îl laşi 30 de minute să crească.
Separi aluatul în biluţe de mărimi egale, pe care le rulezi până obţii fâşii, le îndoi şi le împleteşti. Prăjeşti scovergile în uleiul încins, după care le scoţi pe un şervet absorbant. După ce s-au răcorit, le ungi cu miere.