Somon în sos de lămâie şi miere, la cuptor

14 iunie 2017   Altele

O reţetă simplă, uşor şi rapid de preparat, somonul la cuptor, aromat cu lămâie şi miere, este extrem de gustos şi poate fi servit alături de garnitura preferată.

Ingrediente

1 bucată mare de somon

100 g unt, topit

zeama de la 2 lămâi

1 lămâie, feliată

4 linguri miere

3 linguriţe usturoi pisat

coriandru tocat, după gust

sare şi piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Pui somonul într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Condimentezi cu sare şi piper, pe ambele părţi, după gust. Aşezi feliile de lămâie pe margini. Amesteci untul, zeama de lămâie, mierea şi usturoiul.

Torni sosul peste peşte. Tragi capetele foliei spre somon, chiar dacă nu îl acoperă în totalitate. Dai la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute. Serveşti cu coriandru, dacă vrei.

Sursa http://www.lecremedelacrumb.com

Mai multe