Somon în sos de lămâie şi miere, la cuptor
O reţetă simplă, uşor şi rapid de preparat, somonul la cuptor, aromat cu lămâie şi miere, este extrem de gustos şi poate fi servit alături de garnitura preferată.
Ingrediente
1 bucată mare de somon
100 g unt, topit
zeama de la 2 lămâi
1 lămâie, feliată
4 linguri miere
3 linguriţe usturoi pisat
coriandru tocat, după gust
sare şi piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Pui somonul într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Condimentezi cu sare şi piper, pe ambele părţi, după gust. Aşezi feliile de lămâie pe margini. Amesteci untul, zeama de lămâie, mierea şi usturoiul.
Torni sosul peste peşte. Tragi capetele foliei spre somon, chiar dacă nu îl acoperă în totalitate. Dai la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute. Serveşti cu coriandru, dacă vrei.
Sursa http://www.lecremedelacrumb.com