Somon în sos de lămâie şi rozmarin
30 ianuarie 2018
Altele
Când vrei să găteşti peşte sau pregăteşti o masă specială, somonul în sos de lămâie şi rozmarin este alegerea ideală.
Ingrediente
450 g file de somon
1 lingură ulei
80 ml vin alb
zeama de la 1 lămâie
1 lingură miere
½ lingură rozmarin tocat
1 linguriţă amidon
sare
piper
felii de lămâie
crenguţe de rozmarin
Mod de preparare – Somon în sos de lămâie şi rozmarin
Tai somonul bucăţi potrivite. Îl condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi îl ungi cu puţin ulei. Rumeneşti peştele într-o tigaie 3-4 minute, pe fiecare parte.
Adaugi vinul, zeama de lămâie, mierea şi rozmarinul şi mai ţii tigaia pe foc încă 1-2 minute. Dizolvi amidonul în puţină apă şi îl combini cu sosul. Serveşti somonul cu felii de lămâie şi crenguţe de rozmarin.
Sursa https://cooktoria.com