Somon pe grătar cu sos de muştar şi asparagus
Peşte şi legume. Ce poate fi mai gustos de atât? Incearca aceasta reteta de somon pe gratar cu sos de mustar si asparagus.
Ingrediente:
câteva linguri de ulei de măsline o jumătate de cană de muştar un sfert de cană de zahăr 2 linguri de oţet 500 de grame de asparagus tăiat bucăţele sare piper negru măcinat 4 bucăţi de somon 4 felii de pâine prăjită(opţional)
Mod de preparare:
Încingeţi grătarul sau tigaia-grill. Preparaţi sosul de muştar: Într-un bol mic, amestecaţi muştarul, zahărul şi oţetul.
Într-un bol mare, amestecaţi asparagusul cu ulei. Asezonaţi cu sare şi piper. Se lasă pe grătar 4-8 minute. Aşezaţi-l apoi pe o tavă şi presăraţi deasupra sare şi piper. Cu ajutorul unei pensule, ungeţi asparagusul cu sosul de muştar. Pregătiţi pe grătar somonul(3-5 min).
Aşezaţi-l pe o farfurie şi ungeţi-l cu sos de muştar. Acest somon pe gratar se va servi alături de asparagus.
Sursa: marthastewart.com